Pensioen: advies voor vooruitdenkende ondernemers

Hoeveel jaar ‘moet’ je nog? Je werkt met hart en ziel in jouw bedrijf, en toch komt ooit de dag dat je van jouw pensioen mag gaan genieten. De volgende vraag is dan: heb je alles wel goed geregeld? Voor jezelf, je partner én voor je werknemers? Bij twijfel: bel Cappa voor een goed gesprek over nu en later.

Werknemerspensioen

Pensioen: het is niet meer zo’n zekerheid als in de vorige eeuw. De AOW-leeftijd gaat omhoog, mensen moeten langer doorwerken en de pensioenopbouw wordt steeds verder versoberd. Hoe zit het met het pensioen van jouw medewerkers? Is je huidige pensioenregeling nog wel passend of is de regeling te duur geworden en is het beter over op te stappen op een andere pensioenregeling voor het personeel?

En heb je recent laten checken of je misschien toch verplicht bent om het pensioen te laten uitvoeren door een pensioenfonds in jouw branche? Hier kunnen soms onaangename verrassingen uit voortkomen als je hier niet op let. Leg jouw vragen over pensioenregelingen voor aan onze experts.

Pensioenadvies voor ondernemers

Hoe is jouw pensioenopbouw? Of heb je jou pensioenvoorziening binnen jouw eigen BV ondergebracht? Is het wel verstandig om dat zo te laten of is het beter om je pensioen zeker te laten stellen bij een bank of pensioenverzekeraar? En hoe zit het met eventueel pensioen van jouw (al dan niet aanstaande) ex-echtgenoot?

Misschien een lastig onderwerp, maar wij zetten alle opties graag helder voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je de keuze maakt die voor jou financieel het best uitpakt. Heb je zelf een goed gevoel over jouw pensioenvoorziening, maar wil je toch dat Cappa er eens met een frisse blik naar kijkt? Dat kan. Wij duiken erin en je krijgt van ons een objectieve second opinion.

Voor de pensioenadvisering laat Cappa zich bijstaan door netwerkpartners. Deze partners beschikken over ruime pensioenervaring in de MKB-praktijk en over een pensioen adviesvergunning van de AFM.

Waarom Cappa Accountants?

Persoonlijke benadering

Cappa investeert in goed klantcontact. U krijgt van ons aandacht van een vaste relatiebeheerder.

Kennis

Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het complexe pensioengebied.

Efficiënt

Onze pensioenadviseurs en fiscalisten werken efficiënt samen aan optimale opbouw van uw pensioen.